De Canon van Akersloot

De verdwenen bodemschatten

Terug

De Canon van Akersloot

Uit een vitrinekast in de bibliotheek van Akersloot was een zeer bijzondere bodemvondst gestolen. Wie heeft deze diefstal op zijn geweten? De archeoloog, de leraar of het excentrieke kattenvrouwtje?  Aan de hand van clou's in het filmpje en de rest van het spel in de bibliotheek, moeten de kinderen de dader zien te ontmaskeren. 

Het filmpje is op één middag op locatie gedraaid met de medewerking van een aantal amateur-acteurs. Aan de hand van een script is er heel spontaan gespeeld en vooral veel geïmproviseerd. Na de eindmontage is er een leuk eindresultaat ontstaan wat het doel van het filmpje volledig omvat.

Dit filmpje maakt deel uit van een spel wat ontwikkeld is door Xantext, in opdracht van de Provincie Noord Holland. Het project, De Canon van Akersloot, was bedoeld  voor de basisschoolkinderen van Akersloot.
Samen met powerpoint-presentaties, een stukje geschiedenis, leskisten voor alle klassen en het bibliotheekspel is het een compleet en leerzaam spelpakket geworden.  

Het filmpje is op één middag gedraaid met de medewerking van een aantal amateur-acteurs. Aan de hand van een script is er heel spontaan gespeeld en veel geïmproviseerd. Na de eindmontage is er een leuk eindresultaat ontstaan wat het doel van het filmpje volledig omvat.

Een prima samenwerking met Sandra van Xantext en alle vrijwillige acteurs!